Učitavanje sajta

Vijesti

Ministarstvo da zakaže konstitutivnu sjednicu Vijeća u najkraćem roku

Ministarstvo da zakaže konstitutivnu sjednicu Vijeća u najkraćem roku

Na današnjoj Press konferenciji liste „Za bošnjačko jedinstvo“ govorio je dr Sulejman Ugljanin, nosilac liste  i osnivač Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka.

Dr Ugljanin je  pozvao Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave da u najkraćem roku zakaže konstitutivnu sjednicu novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća, čime će Bošnjaci nakon četiri godine dobiti legalno i legitimno vijeće.

Kako je naglasio nosilac liste svi izabrani vijećnici su legitimni predstavnici svoga naroda koji će sada kroz Bošnjačko vijeće, koje će biti Bošnjačka narodna skupština, moći da rješavaju sve probleme Bošnjaka.

“Budući saziv Bošnjačkog Vijeća će se pored upotrebe jezika i pisma, informisanja, kulture i obrazovanja, baviti i pitanjima od opšteg značaja za građane Sandžaka”, rekao je Dr Ugljanin.

On je naglasio da će Vijeće posvetiti punu pažnju pitanjima vladavine prava, privrede i ekonomije, razvoju komunalne i opšte infrastrukture, te svim drugim pitanjima od značaja za sve građane, posebno u Sandžaku.

Dr Ugljanin je naglasio da će članovi radnih tijela i odbora u okviru BNV-a svim vijećnicima i narodnim poslanicima iznositi čist Bošnjački nacionalni stav o svim pitanjima. On je napomenuo da će neke stavove zastupati u Vijeću, a nešto poslanici u Skupštini Srbije i drugim državnim institucijama.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP