https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Lista „Za bošnjačko jedinstvo“ pobjednik na izborima za BNV - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Lista „Za bošnjačko jedinstvo“ pobjednik na izborima za BNV

Lista „Za bošnjačko jedinstvo“ pobjednik na izborima za BNV

Na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, prema privremenim rezultatima Republičke izborne komisije, pobjedila je lista “Za bošnjačko jedinstvo – Dr Sulejman Ugljanin”.

Lista koju je predvodio Dr Ugljanin osvojila je 18.485 glasova (54,29%) podrške Bošnjaka na izborima, dok je lista pod imenom “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” osvojila 15.517 glasova (45,71%) podrške Bošnjaka.

Izlaznost birača na izbore za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća bila je 35,67 %.

U konačne rezultate nisu uračunata dva biračka mesta u opštini Tutin i to u mestima Ribariće i Koniče, gde je upisano 1.500 birača, kao i na biračkom mjestu Dojeviće u Novom Pazaru, gde se pojavilo pet listića više, te će se i tu ponoviti glasanje, a ima oko 1.700 glasača.

Dr Sulejman Ugljanin je nakon objavljenih rezultata rekao da je pobjedila ideja "Bošnjačkog jedinstva", te da je na izborima za nacionalni savjet Bošnjaka država dobila jedan moćan mehanizam za rešavanje manjinskih pitanja na njenom putu ka Evropskoj uniji.

“Platforma liste “Za bošnjačko jedinstvo” bila je kratka i jasna i cilj je bio da se vidi slobodno izražena volja Bošnjaka u demokratskoj i svečanoj atmosferi u duhu bošnjačkog jedinstva i zato na ovim izborima nema poraženih”, naglasio je Dr Ugljanin. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37