https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stav o četnicima izborne liste "Za bošnjačko jedinstvo" - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Stav o četnicima izborne liste "Za bošnjačko jedinstvo"

Stav o četnicima izborne liste "Za bošnjačko jedinstvo"

Prenosimo stav izborne liste "Za bošnjačko jedinstvo" o četnicima i njihovoj najavi o šetnji kroz Novi Pazar:

Dva aspekta:

  1. SRPSKI ASPEKT – Srbi gledaju na četnike sa aspekta CILJA - srpskog nacionalnog interesa, a to je proširenje etnički čistih srpskih teritorija. Primjer je Republika Srpska.
  2. BOŠNJAČKI ASPEKT – Bošnjaci gledaju sa aspekta POSLJEDICA četničkog djelovanja na Bošnjake:

a)   masovna ubistva i progonstva bošnjačkog civilnog  stanovništva u Sandžaku i promjena demografske strukture na štetu Bošnjaka;

b)   do danas u proteklih 100 godina četnici su u formi naoružanih jedinica u sastavu srpske policije i vojske ili uz njihovu podršku izvršili velike masakre i progonstva bošnjačkog civilnog stanovništva iz Sandžaka u Balkanskim ratovima, prvom svetskom ratu, u Kraljevini Jugoslaviji između dva rata, u drugom svetskom ratu i najnoviji zločini u Sandžaku u periodu od 1990-2000. godine u vrijeme vladavine Miloševićevog režima SPS – Srpska radikalna stranka. Za sve to u Srbiji do danas niko nije odgovarao.

Zbog svega rečenog svaka najava za dolazak četnika u Novi Pazar predstavlja životnu prijetnju Bošnjacima od strane aktuelnog režima. Posebno zbog činjenice da su Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, Potpredsjednik Vlade Ivica Dačić i ministar policije Nebojša Stefanović, ničim izazvani, prijetnjama koje su preko medija uputili Bošnjacima Sandžaka  24. 25 i 26. septembra 2014. godine, dali povod za najavu četnika širom Srbije, kao i onih sa ratišta u Ukrajini, da će kako su najavili '23.10.2014. godine doći u Novi Pazar da srede stanje'.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37