https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Održan završni skup u Tutinu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Održan završni skup u Tutinu

Održan završni skup u Tutinu

U Tutinu je održan završni predizborni skup liste „Za bošnjačko jedinstvo – Dr Sulejman Ugljanin“, koja će na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće 26.oktobra izaći pod rednim brojem 2.

Na skupu su govorili nosilac liste Dr Sulejman Ugljanin i kandidati za vijećnike, a u ime domaćina prisutnima se obratio predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević.

Govornici su u svojim obraćanjima posebno istakli značaj jedinstva Bošnjaka na svim poljima, te da očekuju izbor jedinstvenog BNV-a koje će odražavati volju Bošnjaka.

Dr Ugljanin je naglasio da vijeće mora biti izabrano regularno i nesporno da bi ga svi priznali, jer je to interes svakog Bošnjaka.

„Izbori su svečanost i hoćemo da proteknu u duhu Bošnjačkog jedinstva, jer su Bošnjaci mali narod sa puno problema. BNV će biti Bošnjačka narodna skupština koja će rješavati najbitnije probleme Bošnjaka i odlučivati o svim bitnim pitanjima.Zato nam je potrebno jedinstvo“, rekao je nosilac liste Dr Ugljanin.

Kandidati sa liste Prof. Bajro Gegić, prof. Salih Hot i Vahid Demirović su pozvali sve Bošnjake da u što većem broju izađu na birališta 26. oktobra i podrže bošnjačko jedinstvo. Oni su istakli da lista „Za bošnjačko jedinstvo“ temelji svoju kampanju na jedinstvu Bošnjaka i da je neohodno jedinstveno i aktivno učešće svih legitimnih predstavnika našeg naroda u institucijama sistema.

Na skupu su predstavljeni programski ciljevi liste i stavovi o BNV-u, koji su od suštinskog značaja za svakog Bošnjaka i bošnjačku instituciju.

Nakon skupa je upriličena zajednička šetnja gradom nosioca liste Dr Sulejmana Ugljanina sa članovima Asocijacije mladih SDA Sandžaka. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37