https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Izbori da proteknu u duhu bošnjačkog jedinstva - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Izbori da proteknu u duhu bošnjačkog jedinstva

Izbori da proteknu u duhu bošnjačkog jedinstva

Izbori da proteknu u duhu bošnjačkog jedinstva

Danas održana Press konferencija liste „Za Bošnjačko jedinstvo“, na kojoj su saopštena imena kandidata i programski ciljevi liste, koja će se na glasačkom listiću nalaziti pod rednim brojem 2.

Nosilac liste Dr Sulejman Ugljanin je rekao da će lista čiji je on nosilac učiniti sve da čitav izborni proces protekne u prijatnoj i svečanoj atmosferi, a da samo glasanje bude svečani čin. On je istakao da sa nestrpljenjem očekuje rezultate izbora, zbog činjenice da Bošnjaci prvi put nakon 20 godina izlaze na izbore bez ikakvih neprijatnosti i predrasuda.

„Želim da izbori proteknu u duhu bošnjačkog jedinstva i kao rezultat toga očekujem izbor jedinstvenog Bošnjačkog nacionalnog vijeća koje će odražavati izbornu volju Bošnjaka koju ćemo svi poštovati. Zato je veoma bitno da se budući saziv BNV-a konstituiše u najkraćem mogućem roku “, naglasio je Dr Ugljanin.

On je izjavio da je BNV na neki način zvanična Bošnjačka narodna skupština, gde će se donositi konačne odluke, razgovarati i pokretati inicijative o svim bitnim pitanjima za Bošnjake u Srbiji.

Dr Ugljanin je pozvao obe izborne liste na tijesnu saradnju i zajedničko otklanjanje svake eventualne neprijatnosti, čime bi Bošnjacima omogućili da izaberu jedinstveno Bošnjačko vijeće.

Nosilac liste je napomenuo da ukoliko se ponove greške Predsjednika Vlade Srbije, potpredsjednika i ministra policije kada su 24. 25. i 26. septembra uputili prijetnje Bošnjacima, izborni štabovi obje liste će donjeti konačnu odluku koju će svi poštovati.

Izbori za BNV biće održani 26.oktobra ove godine, a Dr Ugljanin je učesnicima izbora poželeo sreću i uspjeh na izborima, a Bošnjacima da dobiju jedinstveno Bošnjačko vijeće.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP