https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Potpisan sporazum o fer i korektnoj predizbornoj kampanji - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Potpisan sporazum o fer i korektnoj predizbornoj kampanji

Potpisan sporazum o fer i korektnoj predizbornoj kampanji

Nosilac lista “Za Bošnjačko jedinstvo” Dr Sulejman Ugljanin i Jahja Fehratović, nosilac liste ”Za Sandžak, Bošnjake i Muftiju” potpisali su danas u Kancelariji OSCE-a u Novom Pazaru sporazum o fer i korektnoj predizbornoj kampanji za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće, koji će se održati 26.oktobra ove godine.

Dr Sulejman Ugljanin izjavio je će izbori proteći u prijatnoj atmosferi i da će učešćem vjećnika obe liste u radu budućeg saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća biti postignuto bošnjačko jedinstvo.

“Postizanjem jedinstva Bošnjaka Srbija bi uklonila jednu od prepreka na putu ka EU, a među njima su i pitanje Bošnjaka, kao i Sandžaka”, istakao je Dr Ugljanin.

Nosilac liste “Za Bošnjačko jedinstvo” je naglasio da je zahvaljujući uzajamnom razumijevanju, podršci OEBS-a i nevladinim organizacijama uspješno prevaziđena veliku volja državnih organa da spriječe održavanje izbora, te da su tako stvoreni uslovi za bošnjačkim jedinstvom koji su preduslov za harmoniju u Sandžaku.

Dr. Jahja Fehratović je rekao bitno da što veći broj Bošnjaka izađe na izbore kako bi podržali napore koji vode ka jedinstvu Bošnjaka, bez obzira za koga glasali. Na taj način će se demonstrirati i državi i svijetu da su Bošnjaci spremni da se sami izbore za svoja prava.

Pored nosioca lista, sporazum o sprovođenju izbora, potpisali su i predstavnici lokalnih samouprava Sjenice i Tutina, dok se predstavnici Grada Novog Pazara i opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš nisu pojavili na današnjem potpisivanju.

Izradu teksta sporazuma i njegovo potpisivanje organizovao je Kulturni centar Damad, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo i uz saglasnost svih učesnika Regionalnog Foruma koji je nedavno održan u Beogradu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37