Učitavanje sajta

Vijesti

Izbori za nacionalne savjete da budu demokratski

Izbori za nacionalne savjete da budu demokratski

Izbori za nacionalne savjete da budu demokratski

Predsjednik SDA Sandžaka i šef poslaničke grupe manjina “SDA Sandžaka-PDD” Dr Sulejman Ugljanin je zatražio da izborne liste koje učestvuju na izborima za nacionalne savjete imaju ista prava kao i liste koje se kandiduju na lokalnim i republičkim izborima.

"Tražimo da u opštinskim radnim tijelima i na biračkim mjestima manjine kandiduju svoje predstavnike kako bi izbori bili demokratski", rekao je Dr Ugljanin.

Predsjednik SDA Sandžaka je od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu zatražio da se tehnički omogući da predstavnici manjina imaju uvid u njihov jedinstveni birački spisak kako bi znali da li su upisani i gde treba da glasaju. Na prošlim izborima za nacionalne savjete dešavalo se da građani dođu na biračka mjesta na kojima su inače glasali, a da se ispostavi da je njihovo biračko mjesto kilometrima daleko. 

On je naglasio da bi zbog ovakvih propusta Srbija mogla da ima problema u procesu priključenja Evropskoj uniji i tokom predsedavanja OEBS-om sledeće godine. 

Dr Ugljanin je naglasio da ukoliko nema vremena da se sve ispravi i ispune opravdani zahtjevi da je bolje odložiti izbore. 

Članovi odbora su taj prijedlog usvojili te je ministarstvu i RIK-u prosleđen zahtjev i dat je rok od pet dana da se odgovori na zahtjeve.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP