https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Delegacija Palestinske ambasade u posjeti SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Delegacija Palestinske ambasade u posjeti SDA Sandžaka

Delegacija Palestinske ambasade u posjeti SDA Sandžaka

Predsjednik SDA Sandžaka i šef manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije Dr Sulejman Ugljanin, sa saradnicima,  primio je danas u svom kabinetu Otpravnika poslova ambasade Palestine, Abdela Rahim Kaleda i konzula Talal Elzika.

Tom prilikom oni su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Pojasu Gaze.

Predsjednik Ugljanin je izjavio da je u Pojasu Gaze na snazi religijski šovinizam i da Ujedinjene Nacije moraju mnogo više učiniti da zaštite Palestinski narod. Bošnjaci u Sandžaku su u prethodne 24 godine preživljavali slične torture i ubistva od strane tadašnjih režima.

Dr Ugljanin je naglasio da će poslanici SDA Sandžaka tražiti da Skupština Srbije osudi agresiju Izraela nad Palestinskim narodom i pozove na povlačenje Izraelskih snaga, te da se omogući obnavljanje porušenih kuća kao preduslov za mirovne razgovore.

Otpravnik poslova Palestinske Ambasade Abdel Rahim Kaled se zahvalio podršci koju SDA Sandžaka pruža u cilju zaštite nevinog civilnog stanovništva u Palestini.

On je istakao da je pojasu Gaze do sada poginulo preko 2.000 ljudi, a među njima i 560 djece. Otpravnik je izjavio da se sistematski uništavaju kuće, škole i drugi infrastukturni objekti od vitalnog značaja za život Palestinskog naroda.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP