https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Visoki komesar EU za proširenje se sastao sa predsjednicima poslaničkih grupa u Skupštini Srbije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Visoki komesar EU za proširenje se sastao sa predsjednicima poslaničkih grupa u Skupštini Srbije

Visoki komesar EU za proširenje se sastao sa predsjednicima poslaničkih grupa u Skupštini Srbije

Glavne teme sastanka bile su evropske integracije Srbije sa aspekta položaja Bošnjaka u Srbiji, kao i njihovo učešće u javnom i političkom životu.

Predsjednik Ugljanin je u svojoj izjavi za novinare rekao da je od Evropskog komesara zahtjevao pomoć za poboljšanje ekonomskog razvoja nerazvijenih područja i položaja manjina, kao i djelotvorno učešće manjinskih zajednica u svim državnim institucijama.

Dr. Sulejman Ugljanin je podsjetio da u Sandžaku tužilaštvo, sudstvo i policija još uvijek razmišljaju na komunistički način i da je neophodno više poraditi na uspostavljanju vladavine prava.

Na sastanku je razgovarano i o potrebi izrade posebnog programa u cilju poboljšanja položaja manjina. Program bi sadržao neophodne mjere o uključivanju manjinskih zajednica u sve državne tokove, sa konkretnim aktivnostima i finansijskom konstrukcijom.

„Zadovoljstvo mi je što je gospodin File identifikovao probleme sa kojima se Srbija susreće i što je dao smjernice za budući rad na polju obezbjeđivanja vladavine prava, regionalne saradnje i konkurentne privrede“, rekao je Dr. Ugljanin.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP