https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka u Novom Pazaru održala Skup za pravnu sigurnost i evropsku budućnost - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka u Novom Pazaru održala Skup za pravnu sigurnost i evropsku budućnost

SDA Sandžaka u Novom Pazaru održala Skup za pravnu sigurnost i evropsku budućnost

Povodom pet godina prikrivanja zločina, kada je izvršen oružani upad u službene prostorije SDA Sandžaka i kada je bila ugrožena bezbednost i životi članova SDA Sandžaka na čelu sa predsjednikom Stranke i  ministrom u Vladi dr Sulejmanom Ugljaninom, Stranka demokratske akcije Sandžaka, u Novom Pazaru, održala je skup pod nazivom „Za pravnu sigurnost i evropsku budućnost“. 

Cilj ovog skupa bilo je podsećanje na ovaj stravičan događaj, kao i upoznavanje javnosti da do današnjih dana nije pokrenuta istraga o ovom oružanom činu, koji se desio 16. i 17. januara 2009. godine u Novom Pazaru, kada su bili ugroženi životi cijelog rukovodstva SDA Sandžaka, kao i ogranaka Stranke i oko 200 predstavnika biračkih odbora iz Novog Pazara. 

Između ostalog, na skupu je naglašeno, da u Sandžaku postoji nezaposlenost od 53% nastala kao posledica imovinske i pravne nesigurnosti i nasilničkog ponašanja policajaca, inspektora, tužioca, sudija i drugih predstavnika državnih organa. 

Tok prilikom istaknuto je da su manjinska prava i dalje veoma ugrožena i da se grubo krše u praksi, počevši od slobode kretanja, životne sigurnosti do obrazovanja na maternjem jeziku i pismu, prava na lična dokumenta na maternjem jeziku i drugih. 

Obraćajući se okupljenim građanima,  predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi, dr Sulejman Ugljanin je rekao da je pravna sigurnost jedini preduslov za ekonomski razvoj i opšti prosperitet jedne države. Optimista po prirodi, Ugljanin je naglasio da nije sve tako crno i da na kraju tunela ipak vidi svetlo. Istakao je da veruje, da će ulaskom naše zemlje u EU uslediti bolji život i znatno veći stepen sigurnosti, poštovanja i ravnopravnosti za sve građane naše zemlje. 

 

Celokupan govor predsjednika SDA Sandžaka i ministra dr. Sulejmana Ugljanina 

 

 Speech of the SDA of Sanjak President and Minister of the Govrement of Serbia, Dr. Sulejman Ugljanin

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37