Učitavanje sajta

Vijesti

Rješenje za nastavu na bosanskom u srednjim školama

Rješenje za nastavu na bosanskom u srednjim školama

Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja dalo je saglasnost za sprovođenje nastave na bosanskom jeziku u srednjim školama u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

Na osnovu saglasnosti ministra prosvjete prof. dr Tomislava Jovanovića, od početka drugog polugodišta školske 2013/2014. godine, nastava na bosanskom jeziku sprovodiće se u ukupno 12 odjeljenja u gimnazijama u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, kao i u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Novom Pazaru.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Muhedin Fijuljanin izrazio je zadovoljstvo prevazilaženjem problema u vezi sa ostvarivanjem prava na obrazovanje pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice u pojedinim srednjoškolskim ustanovama u Sandžaku, ističući da će to doprinjeti dobrim odnosima u ovoj dijelu naše zemlje.

“Nakon implementacije nastave na bosanskom jeziku u osnovnim školama u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, ovo je još jedan korak naprijed i mi u narednom periodu očekujemo dalji napredak na ovom planu”, istakao je u vezi sa tim državni sekretar Muhedin Fijuljanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP