https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Veliko interesovanje mladih za školovanje u Turskoj - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Veliko interesovanje mladih za školovanje u Turskoj

Veliko interesovanje mladih za školovanje u Turskoj

Predsjednik Vladine kancelarije Republike Turske zadužen za odnose sa Turcima van Turske i bratskim narodima g-din Kemal Jurtnač se nalazi u posjeti Sandžaku. U okviru posjete Novom Pazaru, g-din Jurtnač sa saradnicima je posjetio Stranku demokratske akcije Sandžaka.

U ime domaćina, goste iz Turske su primili Fuad Baćićanin, generalni sekretar Stranke, Hazbo Mujović potpredsjednik Stranke i predsjednik opštine Sjenica kao i državni sekretar u ministarstvu prosvjete Muhedin Fijuljanin.

Fuad Baćićanin se na početku zahvalio g-dinu Jurtnaču i njegovim saradnicima na današnjoj posjeti, istakavši da je ova posjeta veoma značajna u pogledu školovanja studenata sa ovih prostora u Turskoj.

“ Danas smo sa gospodinom Jurtnačom razgovarali o obrazovanju, jednoj od glavnih tema koja se tiče Bošnjaka, gde imamo svake godine sve veće interesovanje za školovanje na prestižnim univerzitetima u  Republici Turskoj. Takođe, tokom razogovora bilo je riječi o razvoju privrede u Sandžaku, kao i o ostalim pitanjima bitnim za bošnjački narod ”- rekao je Baćićanin

Kemal Jurtnač i njegovi saradnici su imali prilike da upoznaju studente sa ovih prostora koji su svoje školovanje završili i koji trenutno studiraju u Turskoj. Tokom razgovora studenti su izrazili zadovoljstvo što imaju priliku da razgovaraju sa predstavnikom Vlade Turske i tako mu prenesu svoja iskustva stečena tokom studiranja u Turskoj.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP