https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zamjenik ambasadora Nemačke posjetio SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zamjenik ambasadora Nemačke posjetio SDA Sandžaka

Zamjenik ambasadora Nemačke posjetio SDA Sandžaka

Zamjenik ambasadora Savezne Republike Nemačke Michael Hesenao danas je posjetio Stranku demokratske akcije Sandžaka. U ime SDA Sandžaka delegaciju je primio Generalni sekretar Fuad Baćićanin sa saradnicima.

Cilj današnje posjete predstavnika najrazvijenije države Evropske unije je upoznavanje sa ekonomskom i političkom situacijom u gradu. Generalni sekretar Fuad Baćićanin je zamjenika ambasadora Nemačke upoznao sa lošim stanjem u gradu kako u ekonomskom tako i bezbjednosnom smislu. Takođe mu je prenio teško i neodrživo stanje u javnim preduzećima i ustanovama gdje radnicima mjesecima kasne plate, a dugovanja grada i javnih preduzeća vode grad u bankrot ,a radnike i građane Novog Pazara na rub siromaštva.

Tokom razgovora sa predstavnicima Ambasade Nemačke,g-din Baćićanin je istakao da grad Novi Pazar ima ekonomsko- privredni potencijal, ali da aktuelna gradska vlast na čelu sa SDP-om svojim neodgovornim i nesvjesnim radom vode grad u sunovrat.

G-din Hesenao se interesovao o položaju Bošnjaka u Srbiji, sa akcentom na uvođenje nastave na bosanskom jeziku.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP