https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka osuđuje ponašanje policije u Novom Pazaru - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka osuđuje ponašanje policije u Novom Pazaru

SDA Sandžaka osuđuje ponašanje policije u Novom Pazaru

SDA Sandžaka osuđuje ponašanje policije u Novom Pazaru

SDA Sandžaka izražava najdublje žaljenje povodom ubistva privrednika i istaknutog sportiste Enesa Ajdinovića. Iskreno se saosjećamo sa bolom i tugom njegove porodice i prijatelja. 

SDA Sandžaka oštro protestvuje zbog činjenice da se ovakvi incidenti u našem gradu sve češće ponavljaju. 

U Novom Pazaru se u posljednjih nekoliko godina desio čitav niz svirepih ubistava i drugih teških kriminalnih radnji. 

Podsjećamo da je 26. decembra 2011. godine, ispred hotela Vrbak, u centru Novog Pazara takođe na svirep način ubijen i vlasnik menjačnice Harun Alić. 

Ni ovo ubistvo, kao ni brojne oružane pljačke u Novom Pazaru nisu rasvetljene, čime se podstiče porast ovog vida kriminala, jer se počinioci osjećaju slobodno i bez straha od kazne, nastave sa činjenjem ovakvih nedjela. 

Oštro protestvujemo i zbog nesposobnosti i inertnosti policije i njenog rukovodstva u Novom Pazaru čiji je posao, podsjećamo, da štiti građane i njihovu imovinu. 

Policija u Novom Pazaru, svojim nečinjenjem, građanima stvara snažan osjećaj lične i imovinske nesigurnosti i potrebu da sami sebe štite od onih koji ih ugrožavaju, a kojih je očigledno sve više. 

Umjesto da svoje aktivnosti usmjere na hvatanje ubica, narko-dilera, pljačkaša i drugih teških kriminalaca, policija njih ostavlja na miru, a svoje slobodno vrijeme ispunjava maltretirajući mlade i uzorne građane ovog grada. 

Tražimo od Vlade Srbije i nadlježnih državnih organa da što hitnije pokrenu istragu i otkriju počinioce ovih strašnih nedjela i da ih kazne. 

Tražimo od nadlježnog ministarstva da što prije razriješi rukovodstvo policije u Novom Pazaru, koje je više puta dokazalo da nije sposobno raditi svoj posao i obezbediti ličnu i imovinsku sigurnosti građana. Posljedica njihove nesposobnosti je drastičan porast kriminaliteta u Novom Pazaru.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37