Učitavanje sajta

Vijesti

Predstavnici SDA Sandžaka posjetili Univerzitet TOBB u Ankari

Predstavnici SDA Sandžaka posjetili Univerzitet TOBB u Ankari

Predstavnici SDA Sandžaka posjetili Univerzitet TOBB u Ankari

Predstavnici SDA Sandžaka koji borave u Turskoj prestonici imali su niz značajnih susreta sa predstavnicima ekonomskog, naučnog i političkog zivota Republike Turske. 

Današnji dan započeli su posjetom TEPAV-u, Fondaciji za ekonomska istraživanja Republike Turske, gde ih je sa načinom rada i organizovanja upoznao gospodin Erhan Turbedar, nakon toga naša delegacija je obišla TOBB Univerzitet, gde je sa Rektorom prof. Dr Tahsinom Kesici razgovarala o funkcionisanju TOBB Univerziteta, te mogućnosti upisa studenata iz Sandžaka na ovaj prestižni Univerzitet koji ima 4.000 studenata i saradjuje sa svim zemljama u okruženju. Poseban akcenat je stavljen na problem nezaposlenosti svršenih studenata, gde je predstavljen model uspostavljanja čvršće saradnje izmedju Univerziteta i privatnog sektora. 

Prijem za predstavnike SDA Sandžaka priredio je gospodin Ramazan Kabasakal, Šef odeljenja za inostrane poslove grada Ankare. Gospodin Kabasakal, je prezentirao način na koji je Ankara postala svetska metropola za veoma kratak period i postala kako politički tako i ekonomski centar Turske i ovog dijela svijeta. Zahvaljujući privrednoj ekspanziji i razvoju privatno - javnog partnerstva, posebno u oblasti infrastrukture broj zaposlenih u Ankari za poslednjih par godina povećan za 200.000 ljudi. 

Predstavnici SDA Sandžaka će u Ankari boraviti do kraja nedelje, gde ce imati niz značajnih posjeta, a sve u cilju sticanja znanja kojeg su privrednici Turske zajedno sa predstavnicima javnog sektora primenili u praksi.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP