https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Potvrđeno prijateljstvo Srbije i Alžira - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Potvrđeno prijateljstvo Srbije i Alžira

Potvrđeno prijateljstvo Srbije i Alžira

Potvrđeno prijateljstvo Srbije i Alžira

Danas je u Novom Pazaru održan dio manifestacije Dani alžirske kulture u Srbiji kojem su prisustvovali i ministarka kulture te zemlje Nj.E. gospođa Halida Tumi i Nj.E. gospodin Abdelkader Mesdua ambasador Alžira, kojima je domaćin bio ministar u Vladi Srbije, Dr Sulejman Ugljanin. 

Alžirska delegacija je posjetila novopazarski Biro Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, zatim gradski Muzej i druge znamjenitosti Novog Pazara. 

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam mogao da vas ugostim u Novom Pazaru i da izrazim želju da se prijateljstvo naših zemalja, započeto u bivšoj Jugoslaviji, nastavi i razvija na svim poljima“, rekao je ministar Ugljanin, zahvalivši se gostima na odluci da deo alžirske kulturne baštine pokažu i u ovom gradu. 

Ministarka Tumi je rekla da Alžir nikada neće zaboraviti podršku koju je njihovom narodu u borbi za oslobođenje pružala naša zemlja i da je to prijateljstvo koje je vječno. 

„Ono što ste vi uradili za ovaj grad, regiju i celu zemlju izgradivši Univerzitet je nešto najveće što čovjek može da uradi za svoj narod. Možda ste jedini ministar na svetu koji u potpunosti zaslužuje mesto na kojem je“, rekla je ministarka Tumi. 

Večeras će Novopazarci imati priliku da slušaju alžirsku tradicionalnu i modernu muziku i da pogledaju baletsku predstavu Putovanje kroz Alžir.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP