Potpredsjednik Stranke

 

 

Edib Kajević, dipl. ekonomista

Edib Kajević rodjen je 24. decembra 1974. godine u Prijepolju.

Od septembra 2001. do septembra 2002. godine u Stranci demokratske akcije Sandžaka obavljao poslove tehničkog sekretara zadužen za marketing i propagandu.

2002. godine diplomirao na ekonomskom fakultetu u Podgorici, i nakon završetka studija radio kao finansijski direktor u privatnom preduzeću "Voćar Lutka" iz Prijepolja.

Uporedo sa ovim poslom bio je angažovan i kao predsjednik Upravnog odbora informativnog preduzeća "Polimlje", kao i potpredsjednik Odbora za trgovinu Regionalne privredne komore Užice.

Učestvovao je u izradi Strategije održivog razvoja opštine Prijepolje koja je rađena u saradnji sa UNDP i prestavlja prvi takav dokument koji je jedan lokalni parlament usvojio u Republici Srbiji.

Kao član tima za izradu Strategije održivog razvoja obavio je niz studijskih putovanja na kojima je usvojio znanja iz oblasti održivog razvoja kao i strateškog planiranja.

Od novembra 2008. do oktobra 2014. godine obavljao je funkciju pomoćnika direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u kojoj je rukovodio sektorom za održivi razvoj.

2014. godine na Sedmoj Redovnoj izbornoj skupštini izabran je za člana Glavnog odbora SDA Sandžaka, a nakon toga izabran za predsjednika opštinskog ogranka Stranke u Prijepolju.

Od februara 2015. godine imenovan za Izvršnog direktora u sektoru agrobiznisa kod firme "ES KOMERC d.o.o. Prijepolje"