Predsjednik Izvršnog odbora

 

 

ENIS IMAMOVIĆ, predsjednik Izvršnog odbora Stranke

Enis Imamović je rođen u Novom Pazaru 25. juna 1984. godine.

Osnovnu i srednju školu je završio u Novom Pazaru.

Aktivno se bavio odbojkom kao profesionalni igrač (1999.-2008.). Bio je i kapiten tima. Nakon igračke karijere kratko je radio i kao trener u svim kategorijama u Odbojkaškom klubu Novi Pazar.

2003. godine započinje studije na Univerzitetu u Nišu, koje je na kratko prekinuo, a potom nastavio na Drzavnom Univerzitetu u Novom Pazaru, Departman za Biohemijske nauke.
Takođe, 2003. godine postaje član Asocijacije Mladih SDA Sandžaka i biva izabran za Generalnog sekretara.

2008. godine postavljen je za portparola, a iste godine 5. aprila na Šestoj Redovnoj Izbornoj skupštini izabran je za člana Glavnog odbora i potom potpredsjednika SDA Sandžaka, zadužen za rad sa stranackim odborima i interni razvoj.
2009. povjereno mu je i mjesto predsjednika Izborne komisije SDA Sandžaka.

Na parlamentarnim izborima 6. maja 2012. godine izabran je za narodnog poslanika u 9. Sazivu Narodne Skupštine Republike Srbije,izabran sa liste „Stranka demokratske akcije Sandzaka – Dr. Sulejman Ugljanin“.

2014. godine na Sedmoj Redovnoj izbornoj skupštini izabran je za člana Glavnog odbora i Potpredsjednika Stranke zaduženog za resor politika.

Na parlamentarnim izborima 16. marta 2014. godine ponovo je izabran za narodnog poslanika u 10. Sazivu Narodne skupštine Republike Srbije, izabran sa izborne liste “SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin”.

Privatni preduzetnik, vlasnik “In office store”

Oženjen je, suprugom Eminom.