Učitavanje sajta

Ogranci Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SDA Sandzaka, ogranak Novi Pazar: Odlučno protiv kockarnica i kladionica

Stranka demokratske akcije Sandžaka, Ogranak Novi Pazar pokreće inicijativu za utvrđivanje udaljenosti kockarnica, kladionica od vjerskih objekata, škola i ostalih obrazovnih institucija, kako bi se zaustavila tendencija zavisnosti od kladionica, kockarnica i drugih igara na sreću što dovodi do patološkog problema u našoj zajednici.

Detaljnije
Saopštenje za javnost

SDA Sandžaka ogranak Novi Pazar izražava veliku zabrinutost zbog sve većeg porasta kriminala i ugroženosti bezbjednosti građana Novog Pazara.

Detaljnije
Razvoj Novog Pazara od vitalnog značaja za SDA Sandžaka

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Novog Pazara za novog predsjednika Skupštine izabrana je Ifeta Radončić, dipl.ekonomista, član Glavnog odbora SDA Sandžaka.

Detaljnije
Poziv predsjedničkim kandidatima da uvaže interese Bošnjaka

Predsjednički kandidati još uvijek nisu se izjasnili o pitanjima koja su od vitalnog interesa za Bošnjake i Sandžak.

Detaljnije
Izbaciti primitivizam iz govora i poštovati dostojanstvo Skupštine grada Novog Pazara

Mi želimo da se u Skupštini grada vodi jedna pozitivna i dostojanstvena rasprava sa mnogim konstruktivnim prijedlozima u cilju rješavanja problema građana Novog Pazara a ne da gledamo onakve scene koje su se juče desile. 

Detaljnije
Nastavak uništavanja i propadanja Grada Novog Pazara

U Novom Pazaru je danas konstituisan novi saziv Skupštine grada Novog Pazara, na kojoj su verifikovani mandati svih 47 odbornika izabranih na održanim lokalnim izborima 24. aprila ove godine.

Detaljnije
Sjenica snažno za jedinstvo Bošnjaka

Na današnjem velikom predizbornom mitingu u Sjenici, kome je prisustvovalo preko 5.000 ljudi, funkcioneri, članovi i pristalice Stranke su poslali zajedničke poruke jedinstva i pozvali sve Bošnjake da 24. aprila podrže listu „SDA Sandžaka-Dr. Sulejman Ugljanin“.

Detaljnije
Ogranak Stranke u Novom Pazaru konstituisao sve organe

Gradski organak SDA Sadžaka Novi Pazar konstituisao je sinoć sve organe. Na Konstitutivnoj sjednici ogranka, kojom je predsjedavao predsjednik ogranka doc. Fahro Zatrić, ogranak je izabrao svoja dva potpredsjednika i utvrdio upustva za rad mjesnih odbora Stranke u Novom Pazaru.

Detaljnije
SDP-ovi nasilnici napali odbornike SDA Sandžaka u Skupštini grada Novog Pazara

Lokalni nasilnici angažovani od strane SDP-a Rasima Ljajića i gradonačelnika Meha Mahmutovića kao navodno obezbjeđenje u gradskoj upravi Novog Pazara, upalo je danas u salu lokalne skupštine i fizički napalo odbornike SDA Sandžaka udarajući ih pesnicama uz najgrublje vrijeđanje. Oni su neposredno prije nego što su dobili nalog da fizički napadnu odbornike u skupštini, stajali na ulazu i spriječavali zainteresovane građane, kao i novinare i radnike Regionalne televizije da udju na sjednicu. Tom prilikom su najgrublje vrijeđali i provocirali odbornike SDA Sandžaka koji su ulazili u gradsku skupštinu, psujući „mrtvu majku“ i uz najgrublje lične uvrede. 

Detaljnije
Mujović: Zaustaviti politizaciju državne službe u korist jedne partije u Sandžaku

Predsjednik SDA Sandžaka ogranka Sjenica i predsjednik općine uputio je danas protestno pismo Predsjedniku Vlade Republike Srbije, Aleksandru Vučiću, i ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandru Vulinu, povodom političke zloupotrebe direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, Zorana Martinovića, prilikom njegove posjete Sjenici, 4. marta 2015. godine.

Detaljnije
Pobjeda ideje Bošnjačkog jedinstva proslavljena u svim sandžačkim opštinama

Lista “Za bošnjačko jedinstvo“ je nakon održanih proslava pobjede bošnjačkog jedinstva u Novom Pazaru i Tutinu, organizovala svečane prijeme u Prijepolju, Priboju i Sjenici. Na svim proslavama se gostima obratio nosilac liste dr. Sulejman Ugljanin, koji se zahvalio Bošnjacima što su prepoznali ideju Bošnjačkog jedinstva, koja je preduslov razvoja i prosperiteta našeg naroda u Sandžaku.

Detaljnije
U Tutinu proslavljena pobjeda bošnjačkog jedinstva

Lista “Za bošnjačko jedinstvo“ priredila je svečani prijem u Tutinu, u sklopu proslave pobjede bošnjačkog jedinstva na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, koji su održani 26.oktobra ove godine. Svečanosti je prisustvovao veliki broj gostiju iz ove sandžačke opštine, koje su dočekali domaćin skupa i nosilac liste dr. Sulejman Ugljanin i predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP